mandag den 5. november 2012

KIRSTINE Keiki KIRK
Endelig et børnemagasin, der ikke forsøger sig med lommepsykologi og underlige råd af tvivlsomme eksperter...
Har været lidt små-sløj i weekenden og sofaen og jeg har derfor været rigtigt gode venner. Nød måske næsten endelig at kunne ligge på langs og pleje mig selv lidt. Lå med min Ipad og tjekkede alle mine sædvanlige hjemmesider ud - en god blanding af interiør, DIY, børnetøj, netauktioner, kontorartikler etc. Men da jeg jo tjekker dem regelmæssigt, var det hurtigt overstået og lå så og overvejede om jeg skulle gå i gang med en ny bog.
Men så kom min søde kæreste hjem fra en gåtur med lille Hansen og med sig havde han et eksemplar af Vores Børn. Har virkeligt dårlige erfaringer med det blad - synes det er en af de største årsager til at skabe dårlig samvittighed hos mødre med alle deres (..måske velmenende..) råd og handlemuligheder ift dit barns trivsel. Synes bladet medvirker til kassetænkning ift børn og der er da heller ikke den diagnose, der ikke er beskrevet deri - og på måder, der tit er så generelle at næsten alle børn kan matche den omtalte diagnose.
Bliver tit virkelig harm når jeg har læst bladet - for nybagte mødre, forældre med en travl hverdag, usikre forældre og bekymrede forældre (..og er vi ikke alle lidt det..) glemmer at tage udgangspunkt i det lille væsen, der sidder foran dem, men forsøger i stedet at få barnet til at matche et af de 7 tigerspring, et neurologisk stadie eller en eller anden diagnose-lignende tilstand (..som det nye 'super sensitive barn'..), for at få forklaret hvorfor lille Berthild fortiden nægter at tage flyverdragt på... Det SKAL børn nægte i perioder af deres liv, det er helt almindeligt, sundt og normalt og kræver ikke nærmere analyse eller navlepilleri fra i forvejen pressede forældre.. Ved godt at jeg lyder meget firkantet og min beskrivelse af bladet her, er også meget sort/hvid og også for sort/hvid, men det er mere  for at gøre opmærksom på en tendens som jeg synes er lidt dum..
Nå, men tilbage til søndagen på sofaen med bladet i hånden og overskriften 'Nødhjælp til frustrerede forældre' - og ja, kom meget hurtigt igennem det blad og tænkte at min søde kæreste hellere skulle have brugt 49,95 på toiletpapir..
Men så kom jeg i tanke om, at jeg på et tidspunkt havde haft en Skidt&Kanel kunde, der havde nævnt at hun var i gang med at starte et online børnemagasin med navnet Keiki. Dengang så jeg bare nogle udkast til magasinet, men var allerede solgt og hvad bedre er - NU ER Keiki UDKOMMET...
Nu skriver jeg noget, jeg aldrig før har udtalt om et dansk magasin, men dette kunne godt blive mit magasin.
I bladet optræder ting og sager, som jeg selv har brugt mange nætter (..under min horrible graviditet..) på at finde frem til. Bladet er simpelthen spækket med ting og sager jeg gerne vil eje og faktisk ejer og det er sjældent. Af ting, der nu står meget højt på min ønskeseddel kan jeg nævne COME & DRAW table, det er jo genialt !! Derudover har de strikkede dyrehaler længe været en af mine favoritter på Etsy, tippieteltet fra Roommate ville straks blive en fast del af mit inventar, hvis jeg ikke boede i en 3'er. OEUF ulddragten og Springcourt støvlerne har Hansen allerede, det mærke, der har lavet isvaffel sækkestolen, laver også et Ipad cover, der lige er mig og som jeg ønsker mig til jul og og og ikke mindst bliver mit lille tegneprojekt - Skidt&Kanel - omtalt på s.63. Vidste det faktisk ikke, men det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at jeg faktisk er stolt af, at figurere i dette nye online magasin.
Og selvom det er et online magasin, har Keiki en høj grad af stoflighed - jeg får lyst til at mærke og føle på det. De har virkeligt været dygtige med deres grafiske layout. Og så er det gratis og uden de måske velmenende råd, der bare stresser moderne forældre endnu mere.. Jeg bliver inspireret af det - mine tanker går straks på at 'krympepladerne' kan rammes ind i en slags 'kik-kasser' eller ikeas dybe rammer. Og COME & DRAW bordet, må også kunne laves i en hjemmelavet version - i min børnehave, har vi tonsvis af 'restpapir', som må kunne tænkes ind i en eller anden konstellation a la bordet !!
Jeg er glad, tilfreds, inspireret og har stadig råd til toiletpapir - Keiki kan varmt anbefales og håber bare de fortsætter den gode stil...

GetInline.aspx.jpg
Forsiden på det fantastiske online magasin Keiki


2 kommentarer:

  1. hvad gør blogs i forhold til disse "stakkels svage mødre" du omtaler? Hele dette univers er skabt for, at kvinder igen igen blot i andre klæder kan vise deres overskud frem. Nogle gør det i en sarkastisk tone men det gør det jo bare mere uigennemsigtigt.?

    SvarSlet
  2. Hejsa Michelle - synes nu ikke at jeg hverken omtaler nogen som stakkels eller svag ? Er meget overbevist om at du sagtens kan finde blogs med et større socialt ansvar end i min - og selvfølgelig er der en grad af selviscenesættelse i min blog - jeg er meget bevidst om alt (..næsten..) hvad jeg poster - men jeg udgiver mig heller ikke for at gøre andet end at fortælle lidt om de finurligheder jeg møder i min hverdag og ja, MIN hverdag og det er vel et eller andet sted en blogs præmis.. Men jeg er nu alt i alt en glad person, der ikke ser (..eller læser..) andre som svage eller stakler, men som en af alle de kvinder i 2012, der faktisk synes at det kan være svært at navigere i alle de gode råd og jeg derfor oftest vælger Vores Børn fra, for at gøre mig mindre konfus. Og så tænker jeg nu også, at de fleste kvinder godt er opmærksomme på det 'ugennemsigtige', dummere er vi jo heldigvis ikke :)

    SvarSlet